8/1/07

Any nou, govern nou

Tot just fa un mes que ha acabat un any complicat políticament. Unes eleccions anticipades han marcat el 2006. No han estat gens fàcils. Amb els resultats hi ha hagut, com en tot, descontentament, així com també alegria que es configurés un govern d'esquerres. Però és un govern d'entesa, és a dir, sense majoria absoluta de cap partit cosa que ha provocat i pot seguir provocant disputes fins i tot dintre del mateix govern.

Hi haurà gent que pensarà que ERC no ha fet bé pactant amb ICV i PSC perquè creuen que només ho ha fet pel poder. Però la realitat es veurà més endavant quan es faci política pel poble i vegin que el pacte ha sigut una estratègia per arribar a aconseguir, a llarg termini (confiem que no gaire llarg) l'autodeterminació per Catalunya.. Perquè com pot un partit fer avançar un país si no és governant? Així doncs que ERC restés a l'oposició no era una bona opció. Amb l'Entesa es faran polítiques socials que intentaran fer progressar el país encara que no tant com ens hagués agradat ja que cada partit del govern para una mica l'altre.

Si bé és veritat que l'independentisme sembla que s'hagi deixat una mica de banda; no es pot pretendre que de cop PSC i ICV estiguin a favor de la independència del nostre país. Però ERC i JERC seguirem lluitant per la llibertat del poble català.

Durant aquest any de prova del nou govern les JERC seguirem lluitant per uns Països Catalans independents i socialment justos i esperem poder fer-ho plenament tant des del govern com des del carrer.

Ara i sempre lluitem per la terra!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jejejej tu sempre defensan la jerc... jeje ueno avere si es nota l'accio de govern... que fara esquera..sas que tia?? jej ahir viag anr amb la linia 1 del metro.. que s'acaba a horta guinardo!!! ejej des de la parada de collbou o aiix fins a sants etacio.. si vagi estar a bcn.. jeje petonets!!

Underneath ha dit...

DOncs jo penso ke s'hauria d'haver quedat a l'oposició, ERC... perquè el govern desgasta, i l'oposició sempre es creix... i el motor del canvi acostuma a ser l'oposició...
I ERC és l'únic partit independentista, amb la qual cosa crec que hauria de governar en solitari o no governar.