12/11/06

Els somnis

Algú sap perquè somiem el que somiem? Científicament no ho sé, però jo crec que els somnis ens revelen el que relament ens importa i el que tenim a l'inconscient.
He obsevat que tot el que somio esta relacionat amb el que he viscut. Suposu que es així per tothom...Però a vegades somies en llocs que mai has estat...però, clar, son llocs formats per d'altres que coneixes.
També somio coses que vull que passin, però que sempre tenen relació amb el que és veritat...No sé si m'explico..Per exemple somio que passa alguna cosa (ja s'enten xd) amb algun company o amic...i després, al despretarme tinc unes ganes boges d'estar amb aquella persona. Potser conscientment mai havia pensaat en que pases res amb ell..però a partir del somni veig el que hi ha al subconscient.
També a vegades el somni és tan real que creus que ha passat de debó i no pots deixar de pensar en ell, et condiciona el dia. A vegades també em passa que una cosa real crec que ha sigut un somni...
Tot això són reflexions sobre els somnis, coses extranyes que tenen. Els somnis, un tema a descobrir.

2 comentaris:

Calboten ha dit...

Els somnis es produeixen per el fet de que el cervell té la necessitat d'estar actiu encara que descansem. ( Si no estigués actiu mentres dormim, es produiria una aturada cerebral, que normalment se la coneix com a MORT)
De fet, et passes tota la nit somiant, encara que no ho sàpigues.
De somnis hi han de dos tipus:
- Els somnis durant la fase R.E.M:
Aquests somnis es produeixen durant la fase R.E.M ( del anglés Rapid Eye Moviment ) que es produeixen quan portes entre 2 i 3 hores sobant. ( Es aquella fase en la que les parpelles dels ulls es mouen lleument per els impulsos eléctrics que envia el cervell ).
Aquests somnis són els que recordem o acostumem a recordar, i són els que fan que el cervell estigui més actiu durant la 2a fase del son.
-Somnis usuals o " de rellenu xD ":
Aquests somnis són els que es produeixen durant la major part del temps que et passes dormint, i només serveixen per ordenar i emmagatzemar l'informació que has acumulat al llarg del dia.
No es poden recordar ja que la part del subconscient que els processa es diferent a la dels altres tipus de somnis.
Aquests somnis són els que fan que t'enrecordis del que has estudiat la nit abans. :D

Ale, ara ja saps perqué somiem.

( Algun dia t'explicaré alguna coseta sobre el control del món oníric...)

PS: Ah, i benvinguda al món dels blogs!

Anònim ha dit...

Un dia, un petit home d'un país molt gran i fred va somiar que treballadors i pagesos construïen un món més just.

Temps després, algú va somiar que arribaria el dia que tots els homes i dones tindrien els mateixos drets.

Sembla mentida que una cosa aparentment tan desconectada de la realitat com són els somnis, la pugui arribar a afectar tant.